مایع ضد عفونی کننده یکی از مصارف جوامع پیشرفته و در حال رشد هست. یکی از چالش های جوامع سالم و محیطها و انسان هایی که به سلامتی ارزش فراوانی قائلند ضدعفونی کردن محیط زندگی و دست ها برای پیشگری از ابتلا به میکروبها و انواع ویروس ها و بیمار شدن هست.
انواع ویروس ها و میکروب های شناخته شده و ناشناخته در طبیعت وجود دارند که بشر برای از بین بردن و دفع شدن این موارد و ویروس ها احتیاج به استفاده ضد عفونی کننده های مناسب و با کیفیت خواهد داشت.
محلول ضد عفونی کننده
محلولی هست که از ترکیب الکل اتیلیک ۷۵ درصد با مواد دیگر مانند آب دیونیزه و رنگ های مجاز و برای نرمی دست از گلسیرین مایع نیز استفاده می شود. که این محلول درکل باعث از بین بردن باکتری ها و ویروس ها در محیط استفاده شده می شود و محیط و سطح را عاری از هر نوع جاندار ریز می نماید.
مایع ضد عفونی کننده چیست
مایع ضد عفونی کننده یا معادل انگلیسی آن Antiseptic ماده ای است که با کند یا متوقف کردن رشد میکرو ارگانیسم ها و ویروس ها و جانداران میکروسکوپی به کاهش خطر ابتلا به عفونت در حین عمل جراحی و سایر تکنیک های پزشکی کمک می کند و به همین دلیل اغلب در بیمارستان ها و سایر مراکز پزشکی استفاده می شود.
آیا مایع ضد عفونی با گندزدا یکی هست
برای پاسخ به این سئوال به توضیحات مشروح ذیل دقت نمائید:
ضد عفونی کننده ها و گندزداها هر دو باعث از بین رفتن میکرو ارگانیسم ها می شوند و به دلیل شباهتی که دارند بسیاری از افراد این دو واژه را به اشتباه به جای هم به کار می برند، به ضد عفونی کننده ها گاهی گندزداهای پوستی هم گفته می شود.
با این وجود تفاوت زیادی بین ضد عفونی کننده ها و گندزداها وجود دارد. ضد عفونی کننده به پوست بدن اعمال می شود در حالی که محصولات گند زدا روی سطوح غیر زنده مانند میز و دستگیره ها استفاده می شود.
به عنوان مثال در عمل های جراحی از ضد عفونی کننده روی ناحیه از بدن که تحت عمل جراحی قرار می گیرد و از ماده گندزدا برای استریل کردن میز اتاق عمل استفاده می شود.
هر دو محصول حاوی مواد شیمیایی هستند که گاهی بیوکسید نامیده می شوند. پراکسید هیدروژن یکی از مواد رایج موجود در هر دو نوع محصول می باشد با این حال سطح غلظت بیوکسیدها در ضد عفونی کننده ها معمولا کمتر از گندزداها می باشد.
کاربرد مایع ضد عفونی کننده
مایع ضد عفونی کننده با توجه به ساختار فیزیکی و شیمیایی خود دارای کاربردهای متنوعی هست که در زیر به آنها خواهیم پرداخت:
۱٫ شستشوی دستها و ضد عفونی کردن آنها
متخصصان پزشکی از ضد عفونی کننده ها برای شستشوی دست و به صورت ژل ها و مایعات مالشی در بیمارستان استفاده می کنند.
۲٫ ضد عفونی کننده غشاهای مخاطی
از ضد عفونی کننده ها می توان برای تمیز کردن سوند، مثانه یا واژن استفاده کرد که به درمان عفونت های این نواحی نیز کمک می کند.
۳٫ پاک کننده پوست قبل از عمل
قبل از عمل های جراحی از ضد عفونی کننده ها برای محافظت بدن در برابر هر گونه میکرو ارگانیسم مضر که ممکن است روی پوست باشد استفاده می شود.
۴٫ درمان عفونت های پوستی
برای کاهش خطر ابتلا به عفونت در بریدگی های جزئی، سوختگی و زخم ها می توان از ضد عفونی کننده های بدون نسخه استفاده کرد، از جمله مثال های آن می توان به پراکسید هیدروژن و الکل مالشی اشاره کرد.
۵٫ درمان عفونت های گلو و دهان
بعضی از قرص های مکیدنی گلو مواد ضد عفونی کننده ای هستند که به درمان گلو درد ناشی از عفونت باکتریایی کمک می کنند.
انواع مایع ضد عفونی کننده
ضد عفونی کننده ها معمولا بر اساس ساختار شیمیایی و فیزیکی خود طبقه بندی می شوند. همه انواع این مایعات و ژل های ضد عفونی کننده پوست هستند اما برخی از آن ها علاوه بر این ویژگی کاربردهای دیگری نیزدارند.
ضد عفونی کننده های برای ضد عفونی کردن سطوح مختلف و نیز ضد عفونی کردن دست ها استفاده می شود
- ضد عفونی کردن سطوح
- ضد عفونی کردن دست ها
انواع رایج ضد عفونی کننده که کاربردهای متنوع و مختلفی دارند عبارتند از:
- کلرهگزیدین و سایر بیگو آنیدها؛ این ضد عفونی کننده ها اغلب روی زخم های باز و شست و شوی مثانه افراد استفاده می شوند
- پراکسید و پر منگنات؛ از این مواد اغلب در دهانشویه های ضد عفونی کننده و روی زخم های باز استفاده می شود
- مشتقات فنل هالوژنه؛ این ماده در صابون های درجه پزشکی و محلول های پاک کننده و عاری کردن محیط و سطوح از ویروس استفاده می شود
0 کامنت برای مقاله "مایع ضد عفونی کننده تندیس" ارسال شده :